28
Ian
11

Alimentatia, suicid sau longevitate?


Daca mintea este sanatoasa intr-un corp sanatos, atunci vechiul proverb latin este la fel de adevarat si in rationament consecutiv: corpul nu poate fi sanatos fara o alimentatie sanatoasa.

A. Obiceiuri alimentare daunatoare

Obiceiurile sunt stereotipii dinamice care s-au impus treptat prin repetare. In general, unii creeaza modelul, si cei mai multi le imita. In ceea ce  priveste stilul de viata, schimbarea nu este usoara si incepe intotdeauna cu o informare corecta poate conduce ulterior la formarea unor convingeri sanatoase.

1. Bauturile colorate si dulci care contin 3 ingrediente daunatoare, cum ar fi: colorantii, „zaharul ascuns” si acid carbonic.

2. Abundenta de ulei prajit poate cauza multe boli. In urma unui experiment asupra unor cobai, 75% dintre acestia li s-au semnalat necroze, sangerari si degenerari lipidice la nivelul ficatului si rinichiilor.

3. Aditivii alimentari sunt substante lipsite se valoare nutritiva. Unii nutritivi figureaza pe lista substantelor toxice si cancerigene.

4. Consumul de paine alba. Faina alba este saracita de calciu si daca mai adaugam „hotii de calciu” cum ar fi tutunul, alcoolul,cafeaua, se poate ajunge la osteoporoza.

5. Cafeluta dupa masa. In ciuda renulemul sau de „energizant”, aceasta nu da energie, ci doar consuma rezervele fiziologice pastrate pentru situatiile de urgenta. Cu timpul da cafeaua da dependenta.

Partea a doua urmeaza in curand. Lectura Placuta! 🙂

Anunțuri

0 Responses to “Alimentatia, suicid sau longevitate?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: